Snygga träningsbänkar för ditt hemmagym

Att skaffa sig ett hemmagym har den senaste tiden blivit alltmer populärt. Pandemin har såklart gjort sitt till, men många upptäcker hur bekvämt det faktiskt är att kunna träna precis när det passar en själv och att man inte behöver anpassa sig till gymkedjans öppettider.

Det finns mycket utrustning man kan köpa till sitt hemmagym och förutom att det ska vara produkter av bra kvalitet så vill man såklart att det ska vara snygga produkter också!

Idag finns det roligt nog träningsprodukter på marknaden som tillverkarna också lägger ner energi på att skapa en fin design på och inte bara lägger allt fokus på funktionen.

I den här artikeln ska vi kolla in snygga träningsbänkar till hemmagymmet!

Olika typer av träningsbänkar

Det finns tre olika typer av träningsbänkar som alla har lite olika funktioner:

  • Ställbara – En lite dyrare variant, men också den vanligaste. Det bästa med en ställbar träningsbänk är att den går att ställa in så att du kan göra många olika övningar med den!
  • Plan – Som en plan, helt vanlig bänk anpassad för träning. De klarar oftast lite tyngre belastning än de vanliga modellerna.
  • Hopfällbar – Perfekt för dig som har lite plats! Fälls enkelt ihop på samma sätt som en strykbräda ungefär. Den modell som i regel tål minst vikt, vilket förstås kan vara en nackdel.

Vilken typ som passar dig bäst beror förstås på hur tung du är, hur mycket plats du har och din plånbok. Tänk också på om du vill kunna bygga på din träningsbänk med olika tillbehör som gör att du kan variera din träning, för då måste du ha en bänk som är gjord för det!

När man använder en träningsbänk som man vill göra bänkpress på behöver man också utrymme för skivstången, så det måste man ha i åtanke när det gäller utrymme i ditt hemmagym.

En träningsbänk kan kosta allt från strax under tusenlappen till en bit över 7000 kr, och i regel är det ju så att  ju dyrare bänk desto bättre kvalitet. På webbsidan Hemfakta kan du hitta många olika förslag på träningsbänkar i olika prisklasser här: Hemfakta testar träningsbänkar.

Snygga träningsbänkar för hemmagymmet

Förutom att man vill ha en träningsbänk med bra kvalitet så gör det ju inget om de är estetiskt tilltalande också!

Den “klassiska” träningsbänken tänker sig nog de flesta se ut såhär: svart sits/dyna och svart eller grå ram i metall. Om man bryr sig om mer än funktionen så kanske inte det här känns jätteroligt?

Idag finns det många olika alternativ när det kommer till design på träningsbänkar. Det är många olika färger och material som finns att välja på så det är lätt att hitta en som tilltalar just dig.

Tidningen Café har tagit sig en titta på lite mer unika och snygga träningsbänkar som kanske kan vara något för dig som uppskattar design? Klicka här Café listar snygga träningsbänkar och låt dig inspireras!